ГоловнаКультура

Три українські книжки увійшли до списку найкращих дитячих книг світу

Каталог "Білі ворони", куди потрапили книжки, вважають одним із ключових у дитячій літературі

Три українські дитячі книжки увійшли в один з найпрестижніших каталогів - "Білі ворони 2014" (The White Ravens), що визначають найкращі дитячі книги у світі.

Про це повідомляє сайт дитячої книги Barabooka з посиланням на прес-служби видавництв.

Зокрема, в каталог увійшли "Хто зробить сніг" Тараса та Мар'яни Прохаськів (видавництво "Видавництво Старого Лева"), "З життя хитрих слів" Романа Скиби (ілюстрації Тетяни Денисенко, видавництво Laurus) і "Лісова пісня" Лесі України (оформлення Поліни Дорошенко, видавництво "Основи").

Міжнародний каталог "Білі ворони" - це список 250 кращих дитячих книг із 40 країн світу. Виходить щорічно з 1996 року. У каталог входять книжки, відібрані експертами із заявок, які приходять з усього світу в Міжнародну молодіжну бібліотеку в Мюнхені.

Критеріями оцінки книг є літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення.

"Білі ворони" вважають одним з ключових каталогів, що визначають кращі книги в дитячій і підлітковій літературі.

Раніше в каталог уже потрапляли українські книги: "Казка про Старого Лева" Мар'яни Савки з ілюстраціями Володимира Штанка, книги з ілюстраціями Володимира Голозубова, Костя Лавра, Владислава Єрка, Сергія Савченка, поетична збірка Василя Голобородька, народні казки "Рукавичка" і "Ріпка" в оформленні творчої майстерні "Аґрафка" й інші. Нагадаємо, на початку вересня у Львові пройшов 21-й Форум видавців, на якому були представлені новинки українських видавництв. Дитяча книжка Тараса та Мар'яни Прохаськів "Куди зникло море" стала однією з кращих книжок Форуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram