ГоловнаКультура

В українських кінотеатрах покажуть культовий серіал "Доктор Хто"

Глядачам покажуть першу повнометражну серію 8 сезону

В українських кінотеатрах покажуть культовий серіал "Доктор Хто"
12-й Доктор Кто
Фото: Британский совет

23 і 24 серпня в Україні відбудеться прем'єра восьмого сезону культового британського серіалу "Доктор Хто".

Про це повідомляє Британська Рада в Україні.

Роль 12-го за рахунком Доктора Хто у 8 сезоні серіалу зіграє відомий британський актор Пітер Капальді ("В курсі подій"), а його супутницю - Дженна Коулман.

Перша серія нового сезону триватиме 80 хвилин. Крім того, в кінотеатрах покажуть п'ятихвилинний короткометражний фільм, знятий спеціально для показів, і 10-хвилинний ролик, присвячений роботі над серією.

Показ епізоду "Глибокий вдих" пройде в день світової прем'єри 23 і 24 серпня в кінотеатрах Дніпропетровська, Києва, Одеси та Харкова.

"Доктор Хто" - один із найпопулярніших британських серіалів, запустили ще в першій половині 1960-х. Він пережив безліч реінкарнацій. Остання з них відбулася в 2005 році, коли Доктора Хто зіграв Девід Теннант. Його змінив Метт Сміт, а потім Доктором Хто став Пітер Капальді.

Серед творців оновленого "Доктора" - один з творців серіалу "Шерлок" Стівен Моффат. Він також є автором сценарію першої серії нового сезону, дія якої відбувається в вікторіанському Лондоні.

Нагадаємо, в українських кінотеатрах тривають покази "Британського театру в кіно". Зокрема, глядачам представлять нове шоу культової групи "Монті Пайтон", спектаклі "Буря", "Дванадцята ніч", "Доктор Фауст", "Загадкове нічне вбивство собаки", "Як вам це подобається" і "Цезар і Клеопатра". З детальною програмою можна ознайомитися на сайті проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram