ГоловнаКультура

До Дня Незалежності у Мистецькому Арсеналі відкриється виставка пейзажів

Окрім того, в Арсеналі відбудеться благодійна виставка фотографії

До Дня Незалежності у Мистецькому Арсеналі відкриється виставка пейзажів
Фрагмент постера "Украинского ландшафта"
Фото: Мистецький Арсенал

До Дня Незалежності в Мистецькому Арсеналі відкриється кілька виставок фотографії, живопису та графіки, об'єднаних в проект "Український ландшафт. По ту сторону відчаю".

Про це повідомляє прес-служба Арсеналу.

Зокрема, в рамках проекту відбудеться виставка українського пейзажу - в Арсеналі виставлять понад 300 робіт 100 художників. Серед учасників виставки - Анатолій Криволап, Олександр Бабак, Артем Волокітін, Олександр Ройтбурд, Олег Тістол, Тіберій Сільваші, Юрій Пікуль та інші.

"Український пейзаж стає важливим інструментом самоусвідомлення нації, її ціннісного вибору і пошуку ідентичності, - йдеться в кураторському тексті Євгена Карася. - Масштабна виставка художніх робіт в жанрі пейзажу покликана продемонструвати унікальність українського природного і культурного ландшафту, і показати, що навіть традиційний пейзаж стає контрапунктом до трагічної картини театру військових дій, що сколихнули нашу країну".

Окрім того, в рамках "Українського ландшафту" пройде фотопроект на підтримку постраждалих учасників АТО. У ній представлять фотографії героїв українського східного фронту, портрети українських солдат і фотоісторії мирних жителів зі звільнених міст Донбасу.

До "Українського ландшафту" також включили проекти від журналу "Фокус" і телеканалу "1+1". Арт-проект "Батьківщина" журналу "Фокус" збере 12 журнальних обкладинок на тему того, що таке батьківщина для сучасного українця. Серед учасників проекту - Олег Тістол, Анатолій Криволап, Іван Семесюк, Віктор Сидоренко та інші.

"1+1" представить відео-арт режисера Олександра Шапіро, побудований на співвідношенні між випусками новин ТСН і фільмом "Симфонія Донбасу" Дзиги Вертова.

Виставка "Український ландшафт" триватиме в Мистецькому Арсеналі з 21 серпня по 7 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram