ГоловнаКультура

Бойовики викрали одного з художників, які протестували проти ДНР

Сергія Захарова відвезли в невідомому напрямку

Бойовики викрали одного з художників, які протестували проти ДНР
Одна из работ арт-группы Мурзилки
Фото: Предоставлено Сергеем Мазуркевичем

6 серпня в Донецьку невідомі люди у формі з розпізнавальними знаками ДНР викрали художника Сергія Захарова з арт-групи "Мурзилки".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар групи Сергій Мазуркевич.

За словами брата художника, Андрія, викрадення сталося ввечері в середу, 6 серпня. Деталі події він дізнався від сусідки: "Вона почула гавкіт собак і виглянула на вулицю. Четверо озброєних осіб із розпізнавальними знаками ДНР виводили з будинку Сергія. Вони також несли його ноутбук і якийсь ящик - можливо, з заготовками для майбутніх акцій. Сусідка запитала, за що і куди його відводять, на що бойовики відповіли, що вони - група швидкого реагування, деталей не знають. Їм сказали забрати - вони і забирають".

Згодом друзі та рідні Сергія Захарова намагалися йому додзвонитися. Більшість часу телефон був відключений, включався всього кілька разів, але дзвінок ніхто не приймав.

Місцезнаходження Сергія Захарова невідомо.

Арт-група "Мурзилки" - це група художників, що працюють в Донецьку. Стріт-художники, учасники арт-групи, протестують проти так званої Донецької народної республіки за допомогою своїх робіт, що розміщуються на стінах будівель та парканах.

Перші роботи "Мурзилки" в Донецьку з'явилися кілька тижнів тому. У цих роботах художники висміюють образи "днрівців" і їх лідерів, зображуючи їх сатирично. Досі художникам вдавалося таємно розміщувати свої роботи - деякі з них протримувались на очах у публіки по кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram