ГоловнаКультура

Європейські режисери закликали розслідувати затримання Олега Сенцова

Під зверненням до Путіна підписалися Педро Альмодовар, Вім Вендерс і Анджей Вайда

Європейські режисери закликали розслідувати затримання Олега Сенцова
Олег Сенцов

Члени ради Європейської кіноакадемії написали лист російській владі, в якому закликали забезпечити безпеку українському режисерові Олегу Сенцову, якого затримало ФСБ у Криму, і відпустити його, якщо не будуть висунуті підтверджені розслідуванням звинувачення.

Текст звернення розміщено на офіційному сайті Європейської кіноакадемії.

Члени ради Кіноакадемії, котрі підписалися під зверненням, заявляють, що вони стурбовані долею Сенцова. Вони також закликають російську владу публічно заявити про місцезнаходження Сенцова і його стан, а також провести розслідування щодо затримання режисера співробітниками ФСБ.

Під зверненням до високопоставлених російських чиновників, в тому числі, до президента РФ Володимира Путіна, підписалися режисери Педро і Августин Альмодовари, Кен Лоуч, Майк Лі, Вім Вендерс, Стівен Долдрі, Акі Каурісмякі, Агнешка Холланд, Анджей Вайда, Бела Тарр, Єжи Штур, Кшиштоф Зануссі, Фолькер Шлендорф та інші.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова, активіста Майдану, затримали співробітники ФСБ за звинуваченням в організації теракту на території Криму. Зараз Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово", йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років.

Зі зверненнями з приводу звільнення Сенцова виступали українські кінематографісти та культурні активісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram