ГоловнаКультура

Фестиваль "Джаз Коктебель" цього року пройде в Одеській області (доповнено)

Нові локації фестивалю - Затока та Білгород-Дністровський

Фестиваль "Джаз Коктебель" цього року пройде в Одеській області (доповнено)
Фото: koktebel.info

Міжнародний музичний фестиваль "Джаз Коктебель" пройде c 11-го по14-те вересня в Одеській області.

Про це повідомили організатори фестивалю на прес-конференції, повідомляє кореспондент LB.ua.

Новими локаціями фестивалю стануть узбережжя селища Затока та Аккерманська Фортеця у Білгород-Дністровському.

"Цього року фестиваль зміниться у відповідності з новими завданнями і викликами, - заявила президент фестивалю Лілія Млинарич. - Атмосфера, якою славиться Koktebel Jazz Festival буде новою, але незмінно цікавою і такою, що запам'ятовується. Крім моря, у фестивалю з'явиться ще одна неймовірна "пам'ятка" - Фортеця. На її території і розташується головна сцена фестивалю - Nu Jazz Stage".

"Спочатку фестиваль "Jazz Koktebel" розпочався з метою допомогти музею Волошина і створювався він не заради Коктебеля, а заради музики, - додала Лілія. - У квітні ми почали шукати нові локації і нові шляхи розвитку фестивалю. Перед проведенням фестивалю ми обов'язково чекаємо підтвердження влади про те, що вона бере на себе зобов'язання забезпечення безпеки. У цьому плані в Фортеці буде навіть зручніше".

Відкрита Open Stage розміститься на узбережжі селища Затока і цього року стане майданчиком для презентацій нових музичних імен і проектів. На Open Stage також проходитимуть активності фестивалю сучасного мистецтва ARTISHOCK, кінопокази, еко-програми та інше.

Третій майданчик, з якого 12 років тому і починалася історія фестивалю "Джаз Коктебель", перетворюється на окрему подію - Voloshyn Jazz Weekend, який пройде в Києві з 19-го по 21-ше вересня. Куратором проекту виступить Олексій Коган.

Цього року прийняли ще одне нововведення, і тепер всі заходи фестивалю проходитимуть послідовно. Так денна програма Open Stage проходить з 12:00 до 18:00, потім концерти в Акерманській Фортеці з 19:00 і на завершення дня - кінопокази і лаунж-музика. Майданчики фестивалю знаходяться на відстані 15 кілометрів один від одного.

Як зазначила Лілія Млинарич, на цей момент три колективи з Британії та США, які виступлять на фестивалі вперше, підтвердили свою присутність. До того ж, одна з груп заявила, що готова підтримати концерт на будь-якій локації Джаз Коктебеля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Джаз Коктебель", імовірно, переїде в Київ, оскільки проводити фестиваль в старому місці - кримському Коктебелі - організатори визнали неможливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram