ГоловнаКультура

У Каннах обсвистали фільм-відкриття з Ніколь Кідман

У середу відкрився 67-й Каннський кінофестиваль

Увечері в середу, 14 травня, в Каннах відкрився 67-й міжнародний кінофестиваль. Фільмом, з якого стартував кіноогляд, став "Грейс з Монако", головну роль в якому виконала Ніколь Кідман.

Знімальна група "Грейс з Монако" на червоній доріжці в Каннах
Фото: EPA/UPG
Знімальна група "Грейс з Монако" на червоній доріжці в Каннах

Як повідомляє кореспондент LB.ua, критики обсвистали фільм на прес-показі і назвали його одним з найгірших фільмів, які відкривали Канни.

Режисером фільму "Грейс з Монако" виступив Ольвія Даан ("Життя в рожевому світлі"). Вихід фільму кілька разів відкладався: його мали привезти до Канн ще торік, потім реліз перенесли на пізню осінь, "під Оскари", а лише потім стало відомо, що "Грейс" відкриє фестиваль на Круазетт.

Проте, чи вийде фільм в американський прокат, невідомо. Продюсери фільму - брати Вайнштейни погрожують відмовитися від дистрибуції "Грейс" у США через розбіжності з режисером. За однією з версій, Вайнштейни хотіли, щоб у фільмі було більше про голлівудське життя Грейс Келлі, тимчасом як Даан зняв картину про те, як принцеса Монако брала участь у вирішенні політичних проблем цієї держави.

В результаті в Каннах показують нібито режисерську версію "Грейс з Монако". Однак це не вберегло фільм від провалу в очах критиків: уже на ранковому показі для преси фільм обсвистали і "забукали" та назвали його найгіршим фільмом відкриття Каннського кінофестивалю за останні роки.

Критик з The Guardian Пітер Бредшоу запропонував поставити біля Палацу фестивалів карети "швидкої допомоги", на яких вивозитимуть з показу "Грейс з Монако" приголомшених глядачів. Стівен Далтон з "The Hollywood Reporter" дивується, як з серії пліток і такого багатого матеріалу, як життя Грейс Келлі, можна зробити таке нудне кіно.

На вечірній показ і церемонію відкриття Каннського кінофестивалю приїхали виконавці головних ролей "Грейс з Монако": Ніколь Кідман і Тім Рот, який зіграв принца Монако.

Покази конкурсних фільмів почалися вже в середу - першим показали "Тімбукту" Абдеррахмана Сіссако. Нагадаємо, судити основний конкурс буде журі на чолі з режисером Джейн Кемпіон.

Закриється фестиваль 24 травня відреставрованим фільмом Серджіо Леоне "За жменю доларів", який представить Квентін Тарантіно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram