ГоловнаКультура

Відомий російський політолог і публіцист Станіслав Бєлковський просить українське громадянство

Громадянин РФ віддав перевагу європейській Україні замість корупційної путінської Росії

Відомий російський політолог і публіцист Станіслав Бєлковський просить українське громадянство
Фото: polit.ru

Відомий російський публіцист, політолог і соціолог Станіслав Бєлковський заявив про своє бажання отримати українське громадянство.

Про це він написав у своєму блозі.

Причина його рішення криється в приєднанні Криму до території Росії.

"Я жив у путінській Росії досить довго, як і ми всі, і я знаю, що це за країна. Це країна тотальної корупції, країна державного хамства, відмивачів грошей, країна зневаги до людини. Приєднання Криму до Росії - це поразка Криму, а не перемога. Мертві хапають живих: вмираючи, Росія своєю мертвою рукою ще намагається захопити якийсь шмат", - пише Бєлковський.

При цьому він вважає дії Путіна психологічною компенсацією "за всі приниження, яких він зазнав від західних лідерів за час перебування при владі".

У цьому контексті він зазначив, що Україна отримала шанс стати європейською країною, а от Росія його втратила, незважаючи на те, що ментально народи дуже близькі.

"Не знаю, чи дадуть мені українське громадянство, тому що я не можу сказати, що українські політики ставляться до мене добре - серед них багато моїх ворогів - але я проситиму. Я створюю важливий прецедент: активна частина росіян, які добре ставляться до України, може зараз перейти з російського боку на український. Я себе не переоцінюю, не вважаю, що я великий політичний діяч нашої епохи - не дай Бог. Я маленька людина і вважаю себе паливом, сировиною. Але я мічений атом. Якщо мені дадуть громадянство, кількість бажаючих отримати українське громадянство відразу зросте удесятеро", - пише також Бєлковський.

Водночас він відзначив непогану промову Путіна про прийняття Криму до складу РФ.

"Путін переживав свій зірковий час і, звичайно, він сказав набагато сильнішу та аргументованішу промову, ніж всі попередні. Але питання-то в тому, що буде потім. Цей історичний день ми переживемо, а що буде завтра? Росія як і раніше залишиться державою тотальної корупції, яку в усьому світі вважають країною другого сорту, а Україна отримує шанс стати європейською країною хай не першого, як Німеччина і Великобританія, але другого класу", - резюмував політолог-публіцист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram