ГоловнаКультура

Цінні речі з Межигір'я перевезли до музею

Близько 250 "експонатів" з резиденції Януковича ймовірно мають історичну цінність

Цінні речі з Межигір'я перевезли до музею
Фото: pravda.com.ua/Дмитрий Гнап

Цінні речі з держрезиденції екс-президента Віктора Януковича Межигір'я перевезли у фонди Національного художнього музею України, який знаходиться на вул. Грушевського у Києві.

У науково-дослідному відділі кажуть, що кількість експонатів, які найімовірніше мають історичну цінність, вже сягнула 250 найменувань (серед них "Апостол" Івана Федорова, надрукований в 1574 році, ікони, картини), повідомляє "Сегодня".

"У музей звозять цінні експонати, зараз вони зберігаються в наших фондах, далі проведуть їх детальну експертну оцінку, щоб встановити їх історичну цінність. У майбутньому ми плануємо підготувати експозицію, щоб люди могли побачити все на власні очі", - розповіла заступник директора музею Юлія Ваганова.

За її словами, майбутня доля цінних експонатів обговорюватиметься спільно з експертами, представниками інших музеїв та Міністерством культури. Не виключено, що після сортування експонати передадуть у профільні музеї України.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ з 11 березня призупинило вільне відвідування держрезиденції "Межигір'я".

Як повідомлялося раніше, в резиденції Януковича, зокрема, знайшли дві вантажівки, заповнені церковними цінностями - іконами 17 століття і стародруками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram