ГоловнаКультура

Фаворитом Берлінале стала німецька антиклерикальна трагікомедія

"Хресна дорога" Дітріха Брюггеманна лідирує в рейтингу журналу Screen

Фаворитом Берлінале стала німецька антиклерикальна трагікомедія
Кадр из фильма "Крестный путь"
Фото: berlinale.de

На 64-му Берлінському кінофестивалі показали половину конкурсних фільмів. Із 10 картин, які борються за нагороду "Золотий ведмідь", найвищі оцінки критиків отримав німецький фільм "Хресна дорога" режисера Дітріха Брюггеманна.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Згідно з рейтингом журналу Screen, що акумулює оцінки впливових кінокритиків, "Хресна дорога" - антиклерикальна трагікомедія про дівчину, яка живе в сім'ї релігійних фанатиків. Вона набрала 3 бали.

Слідом за нею йде британський дебют режисера Яна Деманжа "71" - драма, дія якої відбувається під час громадянського протистояння в Північній Ірландії 1971 року. Фільм набрав 2,9 бала і також, на думку критиків, є фаворитом на здобуття нагород на Берлінале-2014.

Фото: LB.ua

Фільм-відкриття Берлінале, який також бере участь в основному конкурсі, - "Готель Гранд Будапешт" Веса Андерсона набрав 2,8 бала.

В основному конкурсі представлено 20 фільмів, але загалом на Берлінале цього року показують близько 400 картин у різних секціях - паралельному конкурсі "Панорама" та в позаконкурсних програмах. Зокрема, поза конкурсом відбулася прем'єра нового фільму Джорджа Клуні "Мисливці за скарбами", а також режисерської версії першої частини "Німфоманки" Ларса фон Трієра. Пізніше на Берлінале представлять (також поза конкурсом) фільм "Красуня і чудовисько" з Леєю Сейду і Венсаном Касселем, а також перші дві серії другого сезону "Карткового будиночка", який стартує 14 лютого на платформі Netflix.

Нагадаємо, Берлінський кінофестиваль стартував 6 лютого і триватиме до 16 лютого, коли роздадуть основні нагороди - "Золотого" та "Срібного ведмедя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram