ГоловнаКультура

Сумський театр ім. Щепкіна відкрив 80-й театральний сезон

До відкриття нового сезону театру було присвоєно звання "академічного".

Сумський театр ім. Щепкіна відкрив 80-й театральний сезон
Фото: topgorod.com

У Сумському Театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна відкрився 80-й театральний сезон.

Новий театральний сезон розпочався символічно - з постановки спектаклю "По-модному" М. Старицького.

"На сьогодні відремонтовано глядацький зал, фасад, комунікації, дах, приведено до ладу навколишню територію, встановлено професійне театральне освітлення, акустичне та вентиляційне обладнання", - заявив на відкритті нового театрального сезону губернатор Сумської області Юрій Чмирь, повідомляють "Подробности".

Для театралів, акторів і співробітників ця подія стала особливою, оскільки вперше за 30 років у будівлі театру було проведено масштабну реконструкцію, а до відкриття нового сезону театру присвоєно звання "академічного".

Крім того, губернатор зачитав наказ міністра культури України Кулиняка про присвоєння Сумському обласному театру драми та музичної комедії статусу "академічного".

Нагадаємо, напередодні в місті Шостка (Сумська обл.) відкрили новий навчально-лабораторний корпус інституту Сумського державного університету та бізнес-інкубатор, в якому відбуватиметься комерціалізація нових технологій для оборонної та хімічної промисловості.

Нагадаємо, Сумський театр драми та музичної комедії ім. Щепкіна було засновано 1933 року в Лубнах як перший пересувний робітничо-селянський театр. Цей колектив став ядром Сумського українського музично-драматичного театру імені Михайла Семеновича Щепкіна, в який його було реорганізовано 1939-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram