ГоловнаКультура

Книжкові магазини припиняють продаж низки видань: на обкладинках - цигарка

За книги, на обкладинках яких зображено сигарети, магазини штрафують.

Книжкові магазини припиняють продаж низки видань: на обкладинках - цигарка
Фото: www.onmilwaukee.com

Книжкові крамниці знімають із продажу книги, на обкладинках яких зображено цигарки.

Цю інформацію підтвердила директор мережі ТОВ "Книгарня Є" Катерина Федоренко в коментарі "Українська правда. Життя".

"Почалися перевірки з боку податкової, органів захисту прав споживачів. Щоб уникнути цих штрафних санкцій ми дійсно знімаємо з продажу книги, де є фотографії з сигаретами", - сказала Федоренко.

- Зокрема, знімаємо з продажу в мережі книгу Василя Шкляра "Залишенець", тому що "там є фотографія Василя Шкляра, де він із цигаркою".

Як пояснила Федоренко, причинами перевірки магазинів є Закон про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Як відомо, він набув чинності 16 вересня цього року. За словами Федоренко, "вже є деякі точки, які постраждали, на них накладено штрафи. Це не наша мережа магазинів".

"Окрім Шкляра, таких книг дуже-дуже багато. Це і класика. "Енеїда", наприклад, зображення на її головній сторінці. Все ж козаки завжди були з трубками. Навіть Максим Кідрук, і то потрапляє в цей перелік ("Дивакуватий у Мексиці", в книзі один із намальованих героїв тримає сигарету, - ред.)", - додала Федоренко.

На уточнююче запитання, за яким саме критерієм книжковий магазин знімає з продажу книги, вона пояснила: "Або автор із цигаркою, або якийсь персонаж. Ось ми і повинні знімати". "Я вважаю це повним абсурдом, адже Еней із трубкою не може бути на правах реклами", - додала Федоренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram