ГоловнаКультура

У Києві розпочався демонтаж фонтанів

Спеціалізована бригада знімає обладнання.

У Києві розпочався демонтаж фонтанів
Фото: 777-konstantin.blogspot.com

Як повідомили в прес-службі "Київводоканалу", зокрема, цього тижня вже було демонтовано фонтани Русанівської протоки.

1 листопада свою роботу також припинять центральні столичні фонтани: їх обладнання демонтують і підготують до зими, щоб у травні вони знову радували столичних жителів.

"Спеціалізована бригада знімає обладнання фонтанів, щоб запобігти псуванню і руйнуванню під впливом льоду та мінусових температур у холодний період року", - пояснили в компанії.

Водночас

у "Київводоканалі" констатували, що запуск русанівських фонтанів у 2013 році стане можливим за умови необхідного фінансування робіт з їх реконструкції та повної заміни насосного обладнання.

Як зазначають у водоканалі, вже і в цьому році навесні їх вдалося запустити з труднощами: з десяти працювали тільки шість; струмінь води, який за проектом повинен сягати висоти близько 30 м, ледве досягав двох метрів. Насосне обладнання фонтанів, які почали свою роботу ще 18 років тому, не підлягає ремонту.

"Київводоканал", який здійснює обслуговування 22 столичних фонтанів, підрахував, що на капітальний ремонт русанівських фонтанів потрібно близько 3 млн грн. Однак 2012 року ремонтні роботи не почалися через  перенесення фінансування, яке здійснювали з бюджету міста, на наступний рік.

Також, за даними компанії, 1 листопада свою роботу припинять центральні столичні фонтани: їх обладнання демонтують і підготують до зими, щоб у травні вони знову радували жителів і гостей Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram