ГоловнаКультура

"Регіонал" пропонує встановити в Києві пам'ятник Столипіну

Едуард Прутнік пропонує вшанувати пам'ять "великого реформатора".

"Регіонал" пропонує встановити в Києві пам'ятник Столипіну
Памятник Столыпину, разрушенный в 1917 году
Фото: http://www.uniworld.org.ua

Нардеп від Партії регіонів Едуард Прутнік разом із групою парламентаріїв подав депутатський запит у міністерства та профільні відомства з пропозицією відтворити пам'ятник Петрові Столипіну в Києві.

Про це повідомляє сайт Міжнародного фонду "Єдиний світ", який очолює Прутнік.

Зазначено, що на адресу нардепа "надходить чимало звернень громадських організацій, окремих громадян із пропозиціями про відновлення історичної справедливості та з надією на заслужену оцінку визначальної ролі П. Столипіна".

Окрім того, МФ "Єдиний світ" виступив з ініціативою організувати Всеукраїнський відкритий конкурс скульпторів зі створення проекту відновлення пам'ятника Столипіну в Києві, а також звернувся до Державної архівної службі з пропозицією провести виставку і надрукувати збірник-буклет раніше не експонованих архівних документів, матеріалів, фотографій, присвячених пам'яті Столипіна, а також його перебуванню в Києві.

У мережі Інтернет за адресою www.facebook.com/stolypin.kiev активовано профіль, присвячений проекту відтворення пам'ятника Столипіну в Києві, на якому всі охочі можуть обговорити представлені проекти пам'ятника.

У повідомленні наводяться слова Прутніка, де він називає встановлення пам'ятника "даниною історичній справедливості" та пам'яті "великого реформатора".

Нагадаємо, у квітні на фасаді будівлі в Києві, де помер Столипін після поранення, було відкрито меморіальну дошку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram