ГоловнаКультура

Прокуратура виявила в київських школах викладачів із судимостями

Керівників освітніх установ притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Прокуратура виявила в київських школах викладачів із судимостями

Прокуратура Деснянського району Києва встановила випадки, коли в столичних навчальних закладах працюють учителі, які мають судимості.

Як повідомили в прес-службі прокуратури, в середній школі №320 і в районному центрі творчості дітей та юнацтва працюють учителі, раніше засуджені за вчинення злочинів проти життя, а також злочинів у сфері обігу наркотичних засобів і використання зброї.

Встановлено, що в школі вчителем трудового навчання працює чоловік, який у листопаді 2005 року був засуджений до 7 років позбавлення волі за побиття своєї співмешканки, яка від отриманих травм померла. Як з'ясувалося, в цій школі він працював іще з 1999 року. Повернувшись із місць позбавлення волі, його знову призначили вчителем трудового навчання. Судимість із нього не знято і не погашено.

У Центрі творчості дітей та юнацтва Деснянського району викладачами музичного та спортивного гуртків працюють два вчителі, які 2009 року були засуджені до умовного покарання: один за незаконне зберігання наркотичних засобів, інший за незаконне зберігання бойових припасів.

На вимогу прокуратури району двох учителів уже звільнено з навчльних закладів, щодо третього рішення ще не прийнято.

Крім того, прокуратура району в Деснянську райдержадміністрацію внесла подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників закладів освіти, які допустили до педагогічної діяльності таких учителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram