ГоловнаКультура

Через будівництво столичної підземки просів міст

У Київметробуді запевнили, що контролюють ситуацію.

Через будівництво столичної підземки просів міст
Фото: kievpress.net

У середу, 10 жовтня, на Одеській площі в Києві утворився затор через просідання ділянки дороги при заїзді на міст з боку Одеського шосе.

Як повідомляють, глибина просідання асфальту становить близько 40 сантиметрів.

У зв'язку з аварійною ситуацією на дорозі дорожні служби перекрили проїзд по двох смугах і перестелили дорожнє покриття, - повідомляє ВГороде.

Причиною просідання ґрунту і, як наслідок асфальту, робочі назвали прокладання у цьому районі тунелю до майбутньої станції Теремки.

У Київавтодорі цю версію підтвердили. "Просідання ґрунту безпосередньо пов'язане з будівництвом метро. Офіційних висновків ще ніхто не робив, але наразі рити тунель, який веде до майбутньої станції Теремки, не почали, укоси були стабільними і проблем не було", - заявили у відомстві.

За словами начальника Київметробуду, фахівці відомства контролюють ситуацію в районі прокладання тунелю. Ми вже пройшли ділянку під мостом зі складними геологічними умовами: там плавуни і проходить підземна річка Совка. Добре, що не довелося зупиняти рух на Окружній дорозі", - заявив Петренко.

Він також додав, що через кілька днів на цій ділянці дороги буде покладено новий шар асфальту.

Нагадаємо, як повідомляли раніше, введення в експлуатацію станції метро Теремки в Києві відкладається приблизно на півроку - з грудня цього року на травень наступного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram