ГоловнаКультура

Міліція знову розганяє вуличних артистів у Києві

Правоохоронці відмовляються представлятися, зв'язок з артистами перервався.

Міліція знову розганяє вуличних артистів у Києві
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Співробітники міліції знову вимагають припинити танці на вулиці Хрещатик у центрі Києва. Про це LB.ua повідомив вуличний танцюрист Сергій, який уже кілька років виступає на головній вулиці столиці.

"Ми зверталися по пояснення до Київської адміністрації й отримали чітку відповідь, що нічого не порушуємо. Але з серпня міліція методично нас переслідує", - пояснив він по телефону, після чого зв'язок обірвався. Нині Сергій перебуває поза зоною доступу телефонного сигналу.

Начальник прес-служби МВС у Києві Ігор Михалко пояснив, що міліція має право перевірити, чи не порушують молоді люди закон.

"Можливо, на них надійшла скарга за шум. У кожному разі ніхто не має права їх затримувати. Найбільше що може бути - адміністративне правопорушення", - сказав Михалко.

За його словами, співробітники міліції зобов'язані представитися та показати посвідчення. Тим часом правоохоронці вперто відмовляються це робити. Так, журналіст LB.ua в неділю так і не домігся від старшого лейтенанта патрульно-постової служби, щоб той назвав своє справжнє ім'я. Співробітник МВС назвався вигаданим прізвищем "Тургенєв".

Ігор Михалко також порадив вуличним артистам звертатися в 102, якщо їхні права хтось порушує. На дії співробітників міліції можна також скаржитися на "гарячу лінію" прокуратури Києва: 524-84-42 (з 09.00 до 18.00 в робочі дні).

Нагадаємо, позавчора міліція також намагалася розігнати танцюристів у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram