ГоловнаКультура

У Києві прогнозують транспортний колапс

Експерти пропонують зробити платним в'їзд до центру столиці.

У Києві прогнозують транспортний колапс

Величезні затори в столиці, які почалися разом із завершенням періоду літніх відпусток, можуть стати лише прелюдією справжнього транспортного колапсу.

Якщо Київ не знайде правильного рішення, через рік-два він перетвориться на один суцільний затор, зазначає ТСН. Щоб цього не сталося, місцевій владі потрібно побудувати нові дороги і вмовити автомобілістів частіше користуватися громадським транспортом замість приватного.

Директор Інституту міста Олександр Сергієнко наводить у приклад інші мегаполіси світу. Пояснює, що в них - по кілька кільцевих доріг. А в Лондоні ще й платний в'їзд у центр. На думку експерта, якщо щось схоже не зробити в Києві, то через кілька років на місто чекає авто-колапс. "Для цього треба, по-перше, організовувати рух по кільцевих дорогах, причому рух без світлофорів", - пояснює він шлях порятунку від майбутніх проблем.

"Друге: розвантажити центр. Це значить - винести максимум урядових споруд з центру", - вважає Сергієнко.

З таким "вироком" чиновники на словах нібито згодні, але не на ділі... Повної кільцевої в Києві немає навіть однієї, а та, що є - теж в заторах. Два роки тому у столичної влади була ідея зробити на околицях паркінги для "перехоплення" авто. В'їжджаючи в Київ, можна було б поставити машину і далі на метро рухатися до центру міста. Але будівництво стоянки так і не почалося.

Як повідомляли раніше, в Раді запропонували брати гроші за в'їзд до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram