ГоловнаКультура

Столична влада відправить на утилізацію безгоспні авто

У КМДА повідомили, що на брухт здаватимуть машини без номерів.

Столична влада відправить на утилізацію безгоспні авто
Фото: raut.ru

Покинуті жителями Києва автомобілі відправлятимуть на утилізацію або на арештмайданчик.

Про це заявив начальник головного управління з контролю за благоустроєм КМДА Сергій Садовий, пише "Сегодня".

За його словами, в кожному районі столиці простоює кілька сотень кинутих автомобілів. Багатьом киянам ця ситуація не подобається, і вони, не чекаючи допомоги влади, самі здають безгоспні машини на брухт і виручають близько тисячі гривень.

Як зазначив чиновник, у Києві немає служб відповідальних за утилізацію автомобілів, тому влада столиці візьме приклад із Москви та Мінська - покинуті машини без номерів здаватимуть на брухт, а авто з номерними знаками - вивозитимуть на арештмайданчики.

"У п'ятницю це питання обговорюватимемо на нараді в голови адміністрації з правоохоронцями. Якщо машину знято з обліку або не зареєстровано, то її треба вивозити на брухт. Невдовзі проходитиме місячник із благоустрою, всі такі авто сфотографуємо і будемо вирішувати, що з ними робити", - сказав Садовий.

У ДАІ таку ініціативу підтримали. "Власник повинен сам звертатися в ДАІ із заявою, щоб його транспорт утилізували. Якщо він цього не зробив і його авто кинуто, то при місцевих органах влади створять комісії, які й приймуть рішення про утилізацію", - заявили в державтоінспекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram