ГоловнаКультура

Захисники Голосіївського парку пікетували КМДА

Активісти вимагають повернути парку 11 066 га території.

Фото: Макс Левін

Сьогодні біля будівлі Київради відбувся пікет захисників Голосіївського парку.

В акції взяли участь 8-10 осіб. Вони прийшли під стіни Київради з плакатами "Вимагаємо мораторію на земельний дерибан у Києві", "Національний природний парк "Голосіївський" створено для киян. Просимо Київраду сприяти становленню" та ін.

Мешканці Голосієвого принесли колоди і склали з них будиночки лісників на знак протесту проти незаконної приватизації комерційними структурами трьох будівель Голосіївського лісництва за адресою провулок Тихвінський, 1.

Активісти звернулися з вимогою до голови КМДА Олександра Попова. "Припинити вороже ставлення Київради до НПП "Голосіївський", почати жити проблемами парку - сприяти його становленню та утвердженню перлиною небаченої якості", - йдеться у вимозі, підписаній головою Спільноти порятунку Голосієвого.

Крім того, учасники пікету вимагають скасувати незаконний продаж будинків лісників за адресою провулок Тихвінський, 1, "незаконно проданих державним злочинцем Черновецьким Л. М.", і повернути їх в обслуговування Голосіївського лісу, а також повернути парку 11 066 га території, передбачених Генпланом Києва.

Нагадаємо, п'ять років тому президент України підписав указ "Про створення Національного природного парку "Голосіївський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram