ГоловнаКультура

Вартість реконструкції Андріївського узвозу зросла вдвічі

На спуску хочуть поставити більше світильників.

Вартість реконструкції Андріївського узвозу зросла вдвічі
Фото: Макс Левин

Вартість реконструкції Андріївського узвозу в Києві, згідно з перезатвердженою КМДА документацією щодо реставрації забудови та реконструкції інженерних мереж, збільшилася з 44,207 млн грн до 82,956 млн грн.

Відповідне розпорядження №1454 від 16 серпня підписав голова адміністрації Олександр Попов.

Площа озеленення вулиці скоротилася з 576 кв. м до 520 кв. м. Протяжність каналізації скоротилася з 900 м до 500 м, дощової каналізації - з 1210 м до 770 м.

Одночасно на Андріївському узвозі збільшилася кількість декоративних світильників - із 200 шт. до 229 шт.

Нагадаємо, в середині червня київська влада продовжила до нового року реконструкцію Андріївського узвозу. Роботи мають відновити після проведення Євро-2012 і завершити до 31 грудня

Таке рішення ухвалено у зв'язку з тим, що в червні Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Києва відмовилася вводити в експлуатацію Андріївський узвіз. Під час перевірки, зокрема, було зафіксовано виконання будівельних робіт щодо фасадів будівель на 80%, мощення - на 75%, тротуарів - на 90%, мереж - на 70%. Також не було вирішено питання безперешкодного доступу маломобільних груп населення і облаштування цоколів на будинках у зв'язку з пониженням тротуарів на метр. Не зважаючи на цей висновок, відкриття "реконструйованого" Андріївського узвозу відбулося 4 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram