ГоловнаКультура

Четверту гілку київського метро почнуть будувати в жовтні

Перші станції нової гілки відкриють уже через три-чотири роки.

Четверту гілку київського метро почнуть будувати в жовтні
Фото: tov-tob.livejournal.com

"Уже у вересні 2012 року, максимум у жовтні, ми почнемо будувати першу станцію на правому березі. Щити, які в нас звільняються після будівництва метро на Теремках, ми переводимо на ці об'єкти і починаємо там готуватися до будівництва нової лінії, де буде 12 станцій", - заявив голова КМДА Олександр Попов.

За словами Попова, цього року столична влада планує визначитися із фінансуванням і розпочати будівельні роботи.

"Окрім будівництва станцій на правому березі, ще є така станція, як "Райдужна", яку будуватимуть за Подільським мостовим переходом. Ми її також починаємо будувати цього року. Тобто фактично будівництво вже ведеться", - додав голова КМДА.

Ключовим питанням майбутнього будівництва Попов вважає пошук джерел фінансування. "У нас уже вимальовується той ресурс, який необхідний, щоб ми будували в такі стислі терміни. Одним із наших партнерів є один з провідних російських банків, який виграв тендер на будівництво цього об'єкта. Крім того, в рамках національного проекту, яким опікується президент, ми можемо отримати до півмільярда гривень. Ще одне джерело - зовнішньополітичні зв'язки України з іншими державами. Це теж доволі потужний фінансовий ресурс для інвестиційних проектів", - перераховує голова КМДА.

Попов наголосив, що до кінця року київська влада має намір повністю сформувати джерела й обсяги фінансування будівництва четвертої гілки метрополітену. За словами голови КМДА, це стане запорукою можливості реалізації цього проекту в рекордно стислі терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram