ГоловнаКультура

Азаров змусив здешевити квитки в Лавру з 50 до 3 гривень

Прем'єр попередив Кулиняка про персональну відповідальність за ситуацію в заповіднику.

Азаров змусив здешевити квитки в Лавру з 50 до 3 гривень
Фото: www.dimukraine.com/

Із 8 серпня вартість вхідного квитка на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знижено з п'ятдесяти до трьох гривень.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зазначають, що таке різке зниження ціни на вхідний квиток сталося "завдяки особистому втручанню прем'єр-міністра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що її проводить дирекція Києво-Печерського заповідника". Прем'єр доручив дирекції в терміновому порядку розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки.

На його думку, Києво-Печерський заповідник є історичною пам'яткою загальнонаціонального значення, а не "екскурсійним бюро", яке відверто заробляє на віруючих і туристах.

Азаров особливо відзначив, що ситуація в заповіднику повинна перебувати під особливим контролем, оскільки, за його словами, не зовсім зрозуміло, на що і як витрачають бюджетні кошти.

Ба більше, за його словами, ситуація, яка склалася з керівництвом заповідника, взагалі виходить "за межі розумного". У зв'язку з цим Микола Азаров доручив міністру культури Михайлові Кулиняку в десятиденний термін надати план дій щодо нормалізації ситуації в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, особливо наголосивши на персональній відповідальності міністра за стан справ на цьому об'єкті культурної спадщини країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram