ГоловнаКультура

Генплан Києва передбачає будівництво на Андріївському нових будинків

Після реконструкції Андріївського узвозу, київська влада візьметься за Контрактову площу та вулицю Сагайдачного.

Генплан Києва передбачає будівництво на Андріївському нових будинків
Фото: Макс Левин

Про це заявив начальник КО "Інститут генерального плану міста Києва" Сергій Броневицький, коментуючи зміст Генерального плану Києва до 2025 року.

За словами Броневицького, проекти реконструкції та реновації Контрактової площі та вулиці Сагайдачного закладено в Генплан Києва.

Також експерт зазначив, що цілком можливо, що під час реконструкції Андріївського узвозу там можуть звести нові будівлі.

"Андріївський узвіз не забудовано, там є території, де теоретично можуть з'явитися нові будинки", - пояснив Броневицький.

Однак, на його думку, таке будівництво необхідно узгодити з громадськістю. А найбільше уваги слід приділяти контролю за поверховістю цих будівель. Адже, за словами Броневицького, реконструкція старих районів є нормальною європейською практикою.

Як раніше повідомляли, у квітні на Андріївському узвозі знесли три історичні споруди. На місці знесених будівель компанія "ЕСТА-Холдинг", що входить у структуру групи "СКМ" Ріната Ахметова, мала намір побудувати торгово-офісний центр під робочою назвою "Андріївський Плаза".

Згодом, під тиском громадськості, представники компанії переглянули своє рішення. У прес-службі компанії повідомили, що замість офісного центру вирішили звести на Андріївському громадський арт-центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram