ГоловнаКультура

У Попова вирішили розвивати ділову активність у районі Дніпра

Центри ділової активності з'являться біля Подільського моста, в районі метро "Лівобережна" і на Позняках.

У Попова вирішили розвивати ділову активність у районі Дніпра
Фото: http://hotelinvestmentgroup.wordpress.com

Міська влада Києва веде роботу з формування в столиці чотирьох нових центрів ділової активності.

За словами заступника начальника Головного управління містобудування та архітектури Андрія Вавриша, ці центри будуть розташовуватися на ділянках, наближених до Дніпра. Вони мають зручні транспортні розв'язки з правобережними та лівобережними житловими масивами, тому будуть доступні жителям усього Києва.

Проте основна мета створення великих центрів ділової активності - забезпечити робочими місцями жителів найближчих районів. Створення таких центрів - складова стратегічної ініціативи "Центр поруч із будинком".

За повідомленнями міської влади, нові центри ділової активності з'являться біля споруджуваного Подільського мосту, в районі станції метро "Лівобережна", на території промзони Позняків, а також в 11-му мікрорайоні "Позняки-Західні", вздовж просп. Бажана.

Зокрема, саме в 11-му мікрорайоні на Позняках планують створити ексклюзивний центр представницького рівня "Київ-Сіті". Цей майданчик у трьох Генеральних планах Києва розглядають як місце формування громадського центру всієї південної лівобережної зони столиці, де проживає понад півмільйона осіб.

Як повідомляли, відповідно до Стратегії розвитку Києва до 2025 року, місто взяло курс на інтенсифікацію ділової активності. У столиці мають намір відродити промисловість, створити сучасні наукові, науково-виробничі та поліфункціональні центри. Прискореними темпами будівництво таких центрів планують вести на лівому березі Києва: на Троєщині, Позняках, у районі Дніпровської набережної та Дарницького мосту, а також озера Вирлиця.

Тільки на Троєщині під створення місць докладання праці планують відвести близько 300 га землі (в районі вулиць Закревського, Меліоративної, Пухівської). Згідно зі Стратегією, до 2025 року на лівому березі має бути зосереджено до 30% всіх робочих місць у Києві (сьогодні - 18%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram