ГоловнаКультура

У ботсаду Києва створили лілію з олівців

У столиці відбувається Міжнародний фестиваль сучасної скульптури.

У ботсаду Києва створили лілію з олівців
Фото: comments.ua

До створення лілії "з графітовими стрижнями" приєдналися 1828 учасників з декількох країн світу.

Про це повідомили організатори першого Міжнародного фестивалю сучасної скульптури Kyiv Sculpture Рroject, в рамках якого і було створено об'єкт.

Протягом двох днів відвідувачі Kyiv Sculpture Рroject збирали зображення лілії з 8128 простих олівців. Таким чином вони встановили всеукраїнський рекорд зі створення скульптури найбільшою кількістю людей.

Досягнення було зареєстровано представником Національного реєстру рекордів України. За словами представника Нацреєстру Віталія Зоріна, в Книгу рекордів Гіннесса потрапляли скульптури, над якими працювали тридцять, щонайбільше - півсотні людей. Таким чином українська лілія є унікальною роботою, що не має аналогів у світі.

"Інтерактивна скульптура - це практика в сучасному мистецтві, яка передбачає участь глядача в створенні твору, - пояснила ідею проекту куратор KSP Катя Тейлор. - У нашому випадку робота могла стати завершеною тільки за допомогою 8128 учасників, кожен з яких впливав на її кінцеву форму".

Варто зазначити, що крім українців над створенням квітки з олівців працювали гості з 17 міст Росії, футбольні фанати зі Швеції, Німеччини, Великобританії, а також туристи з Білорусі, США, Канади, Литви, Бразилії і навіть Сінгапуру. Крім того, участь у рекорді взяли службовці військової частини №3066 в повному складі і 15 пар молодят.

Найближчим часом скульптуру лілії планують накрити ковпаком з органічного скла.

Нагадаємо, Kyiv Sculpture Project стартував на початку червня і триватиме до 2 липня.

Протягом цього часу в столичному Ботсаду ім. Гришка можна побачити 20 скульптур українських та міжнародних авторів - як уже визнаних, так і молодих. У тому числі і всесвітньо відому скульптуру іспанця Жауме Пленсія "Будинок знань".

Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram