ГоловнаКультура

Італійський журналіст розповів європейцям про Україну

Автор готує видання туристичного довідника.

Італійський журналіст розповів європейцям про Україну
Фото: http://gazeta.ua

Свої спостереження та роздуми допитливий італієць виклав у книзі, яку назвав "Україна. Держава на межі" з підзаголовком "Подорожі до незнайомої Європи".

"Для пересічного італійцяа Україна досі асоціюється або з Росією, або з сірою пострадянською республікою. Насправді це окрема держава, різнокольорова, повна протиріч, і вона має своє обличчя", - говорить автор.

"Книга - це подорож, яка починається в Івано-Франківську та закінчується в Чернівцях після відвідування України центральної, східної, південної і Криму. Але це не розповідь про коротке перебування. Я описую міста, які відвідував кілька разів у різні періоди. У деяких розділах я намагаюся пояснити також зміни, які відбулися в цих містах за 8 років. Наприклад, яким був Київ 2004 року напередодні Помаранчевої революції, і який Київ зараз під час президентства Віктора Януковича", - додає Массіміліано Ді Паскуале.

"Розповідаючи про монументи та історію країни, я особливе місце присвятив зустрічам з різними людьми. Це звичайні українці, яких я зустрічав на ринках, в поїздах або маршрутках. До книги увійшли також інтерв'ю з відомими людьми", - розповів автор.

У книзі розмови з письменниками Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко, правозахисником Євгеном Захаровим та інтерв'ю автора з Віктором Ющенком.

"За 8 років подорожей я зустрічав дуже гостинних, щирих людей. У мене гарні спогади про українські свята і застілля. Бесіди і жарти зі смаженим шашликом і за чарочкою горілки - ось таку дружню, веселу атмосферу хочеться пам'ятати", - додав Массіміліано Ді Паскуале.

Книга Массіміліано Ді Паскуале - друга друкована робота про Україну. Два роки тому побачила світ його перша книга-фотоальбом "В Україні. Фотографії для щоденника".

Після цього автор поїхав знову в Україну для роботи над оновленим виданням туристичного англомовного довідника Bradt guide Ukraine.

Фото: http://gazeta.ua

Фото: http://gazeta.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram