ГоловнаКультура

У Києві відкривається виставка за мотивами стародавнього китайського живопису

LB.ua є інформаційним партнером заходу.

У Києві відкривається виставка за мотивами стародавнього китайського живопису
фрагмент одной из работ

24-30 травня в Київському національному музеї російського мистецтва відбудеться виставка молодої української художниці Тетяни Войтович "140 знаків".

Проект представляє серію живописних полотен, створених за канонами стародавнього китайської живопису, переосмислених крізь призму постмодерністської філософії.

Серія картин, яка спочатку задумана як цілісний неподільний проект, стала результатом роздумів художниці про живопис як про комунікативний медіум, який несе в собі певну інформацію і здатний передавати її у формі якогось коду - створеного за допомогою традиційних кисті, фарб і полотна візуального ряду та текстового послання.

Куратором проекту та наставницею художниці в процесі його підготовки стала Тетяна Гершуні, українська художниця і теоретик мистецтва.

Гершуні стала популярною в часи легендарної "Нової хвилі" і потім довгий час жила, працювала та викладала в Канаді. В кураторському тексті про проект "140 знаків" Гершуні зазначає: "Використовуючи текст як основний візуальний засіб, Тетяна Войтович балансує між формою висловлювання і його змістом шляхом їх взаємної заміни. Як результат, живопис у буквальному сенсі стає текстом, а текст перетворюється на мальовничий образ".

Тетяна Войтович (1987 р.н.) отримала художню освіту в київській Школі дизайну та архітектури та Школі мистецтв Koronin при паризькій Академії витончених мистецтв (Académie des Beaux-Arts). Тетяна дебютувала на українській арт-сцені 2010 року, взявши участь в декількох групових кураторських проектах, серед яких - Illuminations (Інститут проблем сучасного мистецтва) і Mode'n'Art ("Шоколадний будиночок", Національний музей російського мистецтва). Сьогодні Тетяна працює переважно в живописі, експериментуючи паралельно з іншими техніками і художніми стратегіями. У фокусі професійного інтересу художниці - дослідження меж творчої свободи в різних медіумів сучасного мистецтва і можливість подолання цих кордонів шляхом наділення одних форм і технік якостями і властивостями інших.

LB.ua є інформаційним партнером виставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram