ГоловнаКультура

У Севастополі виховуватимуть українських патріотів

Для цього є вся інфраструктура.

У Севастополі виховуватимуть українських патріотів
Фото: sevnews.info

У Севастополі необхідно створити Всеукраїнський центр патріотичного виховання молоді, і для цього є всі умови.

Про це заявив під час урочистостей до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков.

На його думку, для створення подібної структури в місті є головне - найвищий відсоток ветеранів Великої Вітчизняної війни порівняно з іншими регіонами, причому, не тільки України, а й СНД, а також близько 2 тисяч пам'ятників історії, пов'язаних здебільшого з першою і другою обороною Севастополя.

Як вважає віце-губернатор, серед інших особливостей - існування тільки в Севастополі поста №1 біля Меморіалу героїчним захисникам міста, а також Севастопольського об'єднання пошукових організацій "Долг".

"Тільки у нас у школах вивчають окремий курс "Севастополезнавство", в якому особливу увагу приділено Великій Вітчизняній війні. Тільки в Севастополі існує Союз дитячих організацій міста, який налічує понад 20 тисяч дітей", - зауважив С. Савенков.

На думку заступника керівника міста, базування в місті флотів України і Росії дозволило б проводити тут заходи патріотичного характеру на міжнародному рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram