ГоловнаКультура

Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії за 2012 рік

Лауреатів Пулітцерівської премії за 2012 рік оголосили в понеділок, 16 квітня, в Нью-Йорку.

Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії за 2012 рік
Фото: womansday.com

Список володарів престижної нагороди в галузі журналістики і літератури опубліковано на сайті премії.

Переможцем у номінації "За служіння суспільству" стала газета The Philadelphia Inquirer. Видання отримало премію за низку матеріалів про зростання насильства у філадельфійських школах. Публікації спричинили реформи, що повинні підвищити безпеку вчителів і учнів шкіл.

Премію за краще журналістське розслідування отримали кореспонденти Accociated Press і Seattle Times. Журналістів AP удостоєно нагороди за репортажі про нью-йоркську поліцію, співробітники якої в рамках боротьби з тероризмом таємно стежили за мусульманською громадою міста. Журналістів газети із Сіетла відзначено за серію статей про лікування важкохворих пацієнтів метадоном у штаті Вашингтон.

У номінації "Оперативний репортаж" перемогу здобуло видання The Tuscaloosa News зі штату Алабама за висвітлення наслідків руйнівного торнадо. Як зазначив оргкомітет премії, дії редакції, яка, крім традиційних джерел, активно використовувала можливості соціальних мереж, допомогли під час розшуку зниклих унаслідок торнадо людей.

Премію за кращу репортажну фотографію отримав фотокореспондент Agence France-Presse Массуд Хоссайні, який зробив знімок дівчинки, котра вижила після теракту в Кабулі. Для агентства ця нагорода стала першою за всю історію вручення Пулітцерівських премій.

Нагороду в номінації "Кращий драматичний твір" одержала Квіара Х'юдс, а лауреатом у галузі поезії стала Трейсі Сміт. Володарем нагороди у музичній категорії став Кевін Патс.

Пулітцерівська премія, заснована 1917 року, є найпрестижнішою у США у сфері журналістики. Урочиста церемонія вручення нагород відбудеться в Нью-Йорку 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram